Kandírozott narancshéj

Karácsonyi süteményekbe ízesítőként, de önmagában fogyasztva is isteni finom, kevés összetevőből is elkészíthető ez az édesség.  Remek ajándékötlet, sokáig eláll egy csinos befőttes üvegben, de garantálom,hogy 1-2 nap alatt elfogy ( legalábbis az én családomban így történt).


Hozzávalók: ( kb. egy maréknyihoz) 

 3-4 db kezeletlen  héjú narancs( nagyon fontos, csak bio narancsot használjunk, aminek héján  nincsen semmiféle vegyszer)

600g cukor

500 ml víz

Díszítés: általában olvasztott étcsokival vonják be, de a tejcsoki is bevett dolog.

10 dkg jóminőségű étcsoki/ tejcsoki



Elkészítés: 

A narancsok héján 6 metszést ejtünk, egészen a húsig bevágva őket. Leszedjük a bemetszett héjakat, és egyforma vastagságú csíkokra vágjuk őket. Egy lábasban kimérjük a cukrot, felöntjük vízzel, beleszórjuk a narancshéjakat, és időnként kevergetve kb. 40 percig főzzük. Fontos: folyamatosan figyeljük, kevergessük a cukros-szirupos narancsokat, könnyen oda tud égni, ha nem figyelünk oda.

Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük és még melegen kristálycukorba forgatjuk.

Díszítés: 

Közben vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd egyesével belemártjuk a narancsokat az olvasztott csokiba. Szórhatunk még rá pirított mandulát, diót, vagy cukorszóratot. 


Rosta Eszter

képek: https://s.24.hu/app/uploads/sites/11/2016/11/candy-about-e1479315975789.jpg