Zserbógolyó recept

Hozzávalók: (kb. 25 db golyóhoz)

15 dkg darált dió

15 dkg háztartási darált keksz

5 dkg porcukor

20 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva

13 dkg sárgabarack lekvár (közepes keménységű)

3 cl rumaroma

Bevonáshoz:

18 dkg tortabevonó

3 cl étolaj

5 dkg dió gorombára vágva díszítéshez

 

Elkészítés:

- aszalt sárgabarackot, baracklekvárt, rumaromát összekeverjük

- keverőtálba mérjük a darált kekszet, darált diót, porcukrot

- hozzáadjuk a lekváros keveréket, alaposan összegyúrjuk

- 2-2,5 dkg-os golyókat formázunk a masszából és 1 órára a hűtőbe tesszük

 


Csokoládébevonás:

- a csokoládét az olajjal megolvasztjuk

- saslik pálcára (vagy fogpiszkálóra) felszúrjuk a golyót, megmerítjük az olvadékban, és tálcára        tesszük (a golyók ne érjenek össze)

- tetejét durvára vágott dióval díszítjük


Képek: https://streetkitchen.hu/karacsony/cukormentes-karacsonyi-sutik/cukormentes-zserbogolyo/

https://florakonyha.blogspot.com/2013/10/zserbogolyo.html

https://segitunkfozni.hu/blog/zserbogolyo.html