Hozzávalók: (kb. 25 db golyóhoz)
15 dkg darált dió
15 dkg háztartási darált keksz
5 dkg porcukor
20 dkg aszalt sárgabarack apróra vágva
13 dkg sárgabarack lekvár (közepes keménységű)
3 cl rumaroma
Bevonáshoz:
18 dkg tortabevonó
3 cl étolaj
5 dkg dió gorombára vágva díszítéshez
Elkészítés:
- aszalt sárgabarackot, baracklekvárt, rumaromát összekeverjük
- keverőtálba mérjük a darált kekszet, darált diót, porcukrot
- hozzáadjuk a lekváros keveréket, alaposan összegyúrjuk
- 2-2,5 dkg-os golyókat formázunk a masszából és 1 órára a hűtőbe tesszük
Csokoládébevonás:
- a csokoládét az olajjal megolvasztjuk
- saslik pálcára (vagy fogpiszkálóra) felszúrjuk a golyót, megmerítjük az olvadékban, és tálcára tesszük (a golyók ne érjenek össze)
- tetejét durvára vágott dióval díszítjük
Képek: https://streetkitchen.hu/karacsony/cukormentes-karacsonyi-sutik/cukormentes-zserbogolyo/